Media Tempatan

Published in Media Tempatan

Tajaan RM2 juta buat TRW

Dec 03, 2017 Hit: 474 Written by 
Tajaan RM2 juta buat TRW
Harian Metro; Attirmidzie Rahman. PERSATUAN Bolasepak Kelantan (KAFA) sudah menerima tajaan sebanyak RM2 juta daripada syarikat tempatan serta rakan kongsi yang dimeterai perjanjiannya, hari ini.

Bagaimanapun, badan induk bolasepak negeri itu mendedahkan mereka memerlukan peruntukan tajaan sekurang-kurangnya RM10 juta bagi memperkasakan pasukan gergasi Pantai Timur itu untuk menghadapi cabaran Liga Malaysia (Liga-M) musim hadapan.

Presidennya, Bibi Ramjani Ilias Khan, berkata setakat ini badan induk itu sudah menerima tajaan berbentuk kewangan, jersi dan logistik yang menjadi perkara asas buat setiap pasukan yang bertanding.

Katanya, tajaan berkenaan membabitkan syarikat perlancongan, Al-Quds Umrah & Travel; syarikat pakaian sukan, Al-Ikhsan serta rakan kongsi antaranya Excel Printing, Exa Supply & Services, Klinik Mesra dan Pakaq Gom Gym.

“Setakat ini, tajaan diperoleh membabitkan perkara yang membantu pasukan seperti penajaan pakaian pasukan, logistik dan penginapan.

“Tajaan ini dapat membantu mengurangkan perbelanjaan KAFA dalam menempuh saingan liga pada musim depan,” katanya selepas menandatangani tajaan bersama beberapa syarikat serta rakan kongsi di Hotel Jewel, hari ini.

Hadir Pengurus Besar Al-Quds Travel & Umrah, Iskandar Hassan dan Setiausaha Agung KAFA, Hussin Deraman.

Mengulas lanjut, Bibi Ramjani Ilias Khan memberi bayangan dua syarikat gergasi bakal dibawa masuk untuk menjadi penaja utama Kelantan bagi musim hadapan.

“Kita sedang berunding dan hampir mencapai kesepakatan bersama dua syarikat gergasi dalam bidang automotif dan kewangan. Insya-Allah bila tiba masanya kita akan umumkan semula.”

Mengulas mengenai tajaan dua syarikat Jepun, Bibi berkata pihaknya sedang berunding dan hampir mencapai 80 peratus persetujuan.

“Bagi tajaan Yakult dan Rohm-Wako rundingannya sudah mencapai 80 peratus dan pihak mereka meminta tarikh sehingga 10 Disember ini untuk memuktamadkan perjanjian tajaan mereka kepada kita,” katanya.

 

Read 474 times
Rate this item
(5 votes)

Ikuti berita TRWC

Daftar sekarang dan terima top artikel daripada TRWC dalam inbox anda setiap minggu. Sign up now and receive top stories from TRWC in your inbox every week

banerwebjc1

Instagram