penajatrwkayangan

Web-Banner 3rd-Parties2

Kelantan yakin pertahan kejuaraan
Ditulis oleh TRWC Team    Jumaat, 04 Januari 2013 10:32     emel
Share

 Pasukan Kelantan

Pasukan Kelantan bersama pengurusan Kafa pada Majlis Pelancaran Jersi dan Barangan Rasmi Pasukan serta Pengumuman Penaja musim 2013 semalam.

 
SINAR HARIAN
MAZRAM IDZAM RIDZAL MAHMUD dan ADILA SHARINNI WAHID
4 Januari 2013
KOTA BHARU – Juara treble, Kelantan tetap berkeyakinan tinggi mampu mempertahankan tiga kejuaraan yang dimenangi musim lalu meski pun bakal ditentang hebat beberapa pasukan pada saingan Liga Malaysia musim ini.

Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa), Tan Sri Annuar berkata, meski pun misi tersebut tampak sukar ekoran ketiadaan tiga pemain tonggak namun beliau tetap optimis The Red Warriors mampu mencapai sasaran tersebut.

“Bagi Kelantan, kita tidak boleh berbangga dengan kejayaan lalu atau menjadi ia sandaran untuk meraih kejayaan pada masa akan datang. Kita perlu membuat perancangan rapi kerana akan ditentang hebat pada musim baharu ini.

“Kehilangan Mohammad Ghaddar, Mohd Nurul Azwan (Roya) dan Norshahrul Idlan (Talaha) sememangnya dirasakan. Tetapi tanpa mereka sekali pun, saya percaya kita  msaih mempunyai ramuan, pengalaman dan barisan pemain yang mampu mengulangi sejarah musim lalu.

Beliau berkata demikian dalam sidang media selepas Majlis Pelancaran Jersi dan Barangan Rasmi Pasukan serta Pengumuman Penaja musim 2013 di Pusat Perdagangan Kelantan (KTC), semalam. Kumpulan Media Karangkraf melalui Sinar Harian meneruskan penajaannya untuk The Red Warriors bagi tahun keempat berturut-turut.

Annuar bagaimana pun masih bersikap realistik dan menganggap persiapan yang dilakukan persatuan negeri lain memberikan amaran kepada Kelantan untuk tidak memandang mudah mana-mana pasukan yang beraksi dalam Liga Malaysia musim ini.

“Saya gembira melihat pihak pengurusan beberapa pasukan seperti Selangor, Perak, Darul Takzim FC, Terengganu memberikan komited tinggi dalam memperkasa pasukan masing-masing.

“Ini membuktikan mereka bersungguh-sungguh untuk memburu kejuaraan. Secara peribadi, saya melihat ia satu perkembangan menarik dan menjadikan liga kita lebih kompetitif,” katanya.

Dalam perkembangan lain, Pengurus merangkap Ketua Jurulatih, Bojan Hodak mengakui cabaran getir menanti pasukannya apabila bertemu Angkatan Tentera Malaysia dalam perlawanan Sumbangsih di Stadium Shah Alam, malam esok.

“Ia satu perlawanan sukar bagi Kelantan. Kita pernah bertemu tiga dengan mereka dalam kempen Piala Malaysia musim lalu. Kita menang dua dan seri sekali. Peluang 50-50 bagi kedua-dua pasukan dan tetapi saya berharap kita dapat menewaskan mereka pada perlawanan ini,” katanya.

 

  Newer: